Sitemizde daha önce genellikle kozmetik, sağlık ve gıda alanında yorumlar yapmaktaydık. Bugün Osmanlı Subayı Film İncelemesi ve Yorumları başlıklı makalemizde Osmanlı Subayı filminin incelemesini yapacağız. Osmanlı Subayı filmi bir bakımdan Türk sinemasının ilk hollywood yapımı film özelliğini taşımaktadır. Türk-Amerikan yapımı olan bu film Hollywood niteliğini de taşımaktadır. Film 1914 Yılındaki savaşları konu almaktadır. Film Birinci Dünya Savaşı’nın başında Doğu Anadolu bölgesinde geçmektedir. Gönüllü hizmet amaçlı anadoluya gelen Amerikalı 1 tabip Osmanlı Subayın aşkını anlatıyor.
Osmanlı Subayı Film İncelemesi
Osmanlı Subayı filminin konusu nedir? Filmin senaryosu aşk ve savaş üzerine konu olmaktadır.Filmin en önemli konusu savaş ortasında imkansız gözüken bir aşkın hikayesini ele almaktadır. Bu nedenle filme ara ara Ermeni olayları konu olsa bile bu film Hollywood tarzında yapılmıştır. Sonuç itibariyle global bir hitap dışında Türkiye’deki seyirciye de hitap edebilecek güzel bir yapıt olmuştur. Osmanlı Subayı Yorumları hakkında bilgi verecek olursak, film hakkında birkaç noktaya değinmek istiyoruz.
Filmin senaristliğini üstlenen dünyaca bilinen senaristlerden Jeff Stocwell film hakkında yorumlarını yazmadan önce Van’a gelip bölgeyi ziyaret etmiştir. Bu ziyaret çerçevesinde filmin konu olduğu Akdamar Adası başta olmak üzere çoğu bölgeyi gezmiştir. Ve senaristimiz aynı şekilde İstanbul’a da bir seyahat düzenlemiştir.
Osmanlı Subayı filminde oynanan oyuncular ile yapımcıların birkaçı şunlardır; Güneş Çelikcan, Alinur Velidedeoğlu, Yusuf Esenkal ile Serdar Öğretici gibi isimler filmde yapımcı görevini üstlenmektedirler. Osmanlı Subayı filmindeki oyuncular ise Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer baş oyuncu özelliğini taşırlar. Osmanlı Subayı filmin çekildiği yerler ise İstanbul, Aksaray, Kapadokya, Kayseri, Niğde ve Van gibi bölgelerde film çekilmiştir.
Osmanlı Subayı Film İncelemesi
Osmanlı Subayı filminin yabancı oyunları ise dünyaca önlü ve oscar ödülleri alan Ben Kingsley yer almaktadır. Osmanlı Subayını oynayan Michiel Huisman gibi ünlü kişileri GOT dizisinden tanımaktayız. Filmin başrolünde oynayan ve Amerikalı hemşire yerini alan Hera Hilmar adındaki kişi ise Anna Karenina’dır.
Osmanlı Subayı’nın en ilginç yönü ise Filmin başrolündeki Erkek oyuncuyu oynayan kişinin bir Türk olmayıp Amerikalı Michiel Huisman’a yer vermeleridir. Çok iyi derecede İngilizce konuşan Osmanlı Subayı bizi şaşkına uğratırken filmdeki diğer tüm oyuncuların da İngilizce konuşması ve İngilizceyi çok iyi bilmeleri filmin ağırlığını biraz bozmaktadır. Zira İngilizler dışında Türkler kendi aralarında konuşurken Türkçe veya Ermeniler kendi aralarında konuşurken Ermeniceyi konuşmaları daha iyi olurdu. Hiç değilse bile yabancı kelimeleri kullandıkları yerlerde alt yazı geçselerdi bu bile iyi olurdu fakat bu bile filmde yer almamaktadır.
Filmin baş oyuncularından olan Michiel Huisman filmde Türkçe konuştuğu yerler için özel bir eğitim alıp. Filmden önce de büyük bir çaba göstermekteydi. Aldığı eğitim kısa süreli olsa bile onun filmde konuştuğu aksan yıllarca bu dili konuşan biriymiş gibi profesyonelliğini ortaya seriyor. Neyseki diğer yabancı oyuncular durumu bozup bizi bu düşünceden kurtarıyorlar
Osmanlı Subayı filminde teknik ekipmanlar uluslararası sinema sektörünün önemli isimlerinden oluşuyor. Yönetmen olan Joseph Ruben ise daha önce büyük izlenme alan “Sleeping With The Enemy” filminden tanımaktayız zira bu filmin yönetmenliğini daha önce yapmaktaydı. Müzik olarakta “Karayip Korsanları’nın müziğinde imzası olan Geoff Zanelli filmin amerikalı yapımcısını ise “The Fugitive”, “Seven” ve “Şeytanın Avukatı” gibi filmlerde karşımıza çıkmaktaydı.
Türk Oyuncuların filmdeki rollerine değinecek olursak, Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem kendi rolleri ile Russell Crown’un filmdeki tecrübesi ve oyuncu yeteneğiyle kıyaslanmaktadır. Haluk Bilginerin filmleri malumunuzdur ki genelde çok professyonel geçmektedir, bu usta oyuncunun Osmanlı Subayı Filminde de önemli bir oyunculuk sergilediğini belirtmemize gerek yok. Bugün Osmanlı Subayı Film İncelemesi ve Yorumları başlıklı makalemizde Osmanlı Subayı filmi hakkında bilgiler verdik yeni bir makalede görüşmek dileğiyle..