Hacamat tedavileri üzerine yazdığımız yazılarda bugün Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır? başlığı ile hacamatın faydaları, hacamat nasıl yapılır gibi konular üzerinde duracağız. Bizi takip edenler sitemizde daha önce kafadan hacamat yaptıranların yorumları, hacamat kullanıcı yorumları, hacamat yaptıran kişiler gibi bir çok alanda yazdığımız yazıları okuyabilirler.
İçindekiler :
Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır?
Hacamat nedir? Hacamat, kelime anlamıyla ensizyonlardan vakumlanarak kanın alınması işlemi olarak tanımlanmaktadır. Hacamatın tarihi geçmişi nedir? Hacamat işleminin asıl kökeni 5000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Mısır’da kullanılan Hacamat o zamanların kadim top yöntemlerinden birisi olarak bilinmekteydi. Günümüzde de hacamat özellikle sürekli geçmeyen ağrısı olan kişilerin tercih ettiği tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Hacamat ağrılar ve sızıların yanı sıra birçok hastalığa da oldukça iyi gelmektedir.
Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır? Hacamat uygulanması derinin bir neşter ile çizilmesi ile başlamaktadır. Çizilen bu geniş ağızdan ağzı geniş özel kavanozlar ile kanın çekilmesi işleminden oluşmaktadır. Bunun yanı sıra geniş bir bardakla ve şişe ile de emme gücü oluşturulup kan çekilmesi işlemi yapılmaktadır.
Geleneksel olarak kullanılan bu tıp yöntemi şiddetli ağrısı, sızısı olan kişiler tarafından yaptırılmaktadır. Uygulanma esası da hastalık olan organa yakın bir yere işlem yapılmasıyla devam etmektedir. Bu inanışlara göre Hacamat’ın ağrı ve sızı gibi ufak hastalıkların yanı sıra başka pek çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.
Hacamat Nasıl Yapılır?
Hacamat’ın ağrı sızı olan bir yerden kan çekme işlemi olduğunu belirttik. Peki Hacamat işlemi nasıl yapılmaktadır? Hacamat işlemini kimler yapmaktadır?
Hacamat işleminin gerçekleştirilmesinde öncelikle deri üzerinden hacamat iğnesi çizilmektedir. Çizilen bu yer neşter veya başka kesici aletlerde kesilerek kanın çekileceği ortam hazırlanmaktadır. Çekme işleminde genellikle özel kavanozlar kullanılır fakat bunun yanı sıra kavanoz ve şişe ile de emme gücü oluşturulabilir. Bu işlemin yapıldığı kan, asıl olarak kan işlevi yapmayan bozuk kan olarak adlandırılmaktadır. Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır? Derinin tam altında birikmiş olan bu kan asılda kan özelliğini yitirmiş parçacıklardır. Bağışıklık sistemini olumsuz olarak etkileyen bu kan parçacıkları vücudumuza birçok hastalığın girmesinde öncü rol oynamaktadır. Hacamatın amacı da bu kirli kanın vücuttan atılmasını sağlamaktır.
Kafadan Hacamat Yaptıranların Yorumları
Hacamat işlemini bilen kişilerin uygulaması oldukça önemlidir. Öyle ki bilen kişilerin uygun zaman dilimlerinde uyguladığı bu işlemler vücudun dışarıya atamadığı toksinleri, metalleri, kalıntıları ve serbest radikalleri atmaktadır. Hacamat işleminde bu zararlı maddeler emilerek bedenin normal düzenine geçmesi sağlanmaktadır. Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizin sonuna gelirken sitemizdeki hacamatla ilgili yazıları da okuyabilirsiniz.