Hacamat tedavisinin püf noktalarını anlattığımız hacamat tedavisi makale serimizde bugün Hacamat Nerelere Yapılır?(Hacamat Faydaları) başlıklı yazı ile karşınızdayız. Bu yazımızda hacamatın zararları, hacamatın faydaları ve hacamat hangi bölgelere yapılır gibi bir çok soruya cevap bulabileceksiniz. Böylece makalemizdeki hacamatla ilgili bilgiler sayesinde sizler de hacamatın sağlığa zararlı olup olmadığını kendi deneyimlerinizle göreceksiniz.
İçindekiler :
Hacamat Nerelere Yapılır?(Hacamat Faydaları)
Hacamat nerelere yapılır? Hacamat vücudun ön ve arkasında belirli başlı noktalara uygulanmaktadır. Hacamat işleminin uygulanması vücuttaki ağrıları büyük ölçüde önlemektedir.
Hacamat işlemi ağrı çeken kişiyi rahatlatması ve ağrılarını dindirmesi yönünden pek çok yerde uygulanmaktadır. Hacamat işlemi genellikle ağrı olan bölgenin yakınlarına uygulanmaktadır. Her noktaya uygulanmayan hacamat işlemini hangi bölgenin ağrıdığını kestirdikten sonra uygulamak gerekmektedir.
Hacamat Uygulanan Bölgeler (Ön)
Hacamat uygulandığı bölgeler ağrının durumuna göre belirlenmektedir. Bu yüzden bilen kişiler tarafından yapılması oldukça önem teşkil etmektedir. Hacamat, ağrıya göre hastanın ön veya arka tarafına uygulanmaktadır.
Hacamat işlemi hangi ağrılar olduğunda hangi ön bölgelere yapılmaktadır?
- Kafaya yapılan hacamatlar: Kulak üstü bölgeler (Genellikle göz rahatsızlıkları ve sinüzit ağrılarında yapılmaktadır.)
- Göğsün sol ve sağ üst kısımlarına uygulanan hacamatlar: Nefes darlığı, astım ve bronşit için uygulanmaktadır.
- Göğüs bölgesinde olan hacamatlar: Panik atak, kalp rahatsızlıkları ve kekemelik için uygulanmaktadır.
- Karın bölgesinde olan hacamatlar: Karın ağrısı, adet düzensizliği, aşırıya kaçan adet ağrıları, böbrek taşı ağrıları, kabızlık ve mide ağrıları için uygulanmaktadır.
- Diz üstüne yapılan hacamatlar: varis, romatizma, baş ağrısı, şeker hastalığı, böbrek rahatsızlıkları, adet düzensizliği ve bel fıtığı için uygulanmaktadır.
- Ayaklara uygulanan hacamatlar: Adet düzensizliği, rahimsel hastalıklar ve basur için yapılmaktadır.
Vücuttaki hacamat bölgelerini aktardıktan sonra Hacamat Nerelere Yapılır?(Hacamat Faydaları) başlıklı makalemize devam edebiliriz. Bu makale sayesinde kafaya atılan hacamat bölgeleri, migren için hacamat bölgeleri gibi sorularınıza da cevap bulabilir ve hacamatın faydalarını yaptıktan sonra görebilirsiniz.
Hacamat Uygulanan Bölgeler (Arka)
Hacamat uygulanırken ön kısımların yanı sıra arka kısımlara da uygulanmaktadır.
Hacamat işlemi hangi ağrılar olduğunda hangi arka bölgelere yapılmaktadır?
- Kafa arkasına yapılan hacamatlar: Migren, unutkanlık, tansiyon, kulak çınlaması, burun hastalıkları, denge kaybı ve ruh hastalıkları olduğunda uygulanmaktadır.
- Omuz ve sırt bölgesine uygulanan hacamatlar: Baş ağrısı, kulunç, hipertansiyon, boyun fıtığı, ellerde his kaybı, kollarda uyuşukluk, kepek ve saç dökülmesi gibi durumlarda uygulanmaktadır.
- Kalça kısmına uygulanan hacamatlar: İdrar kaçırma, bel fıtığı ve bel fıtığı ağrıları, kadın ve erkek cinsel hastalıkları, prostat, basur ve adet düzensizliğinde uygulanmaktadır.
- Diz kapağının arkasına yapılan hacamatlar: Diz ağrıları, romatizma, basur, varis, karaciğer rahatsızlıkları ve safra kesesi rahatsızlıkları olması durumunda uygulanmaktadır.
Hacamat uygulanmadan önce bilen bir kaç kişiye danışmanız tavsiye edilmektedir. Hacamat tedavisi olmak isteyen kişilere klavuz olacak olan Hacamat Nerelere Yapılır?(Hacamat Faydaları) makalemizin sonuna gelirken sizler de yorum kısmına hacamat yapan kişiler olarak yorumlarınızı ekleyebilirsiniz. Böylece sitemizi ziyaret eden kullanıcılar hacamat yaptıranların gerçek yorumlarına da ulaşmış olurlar.