Enstrümanlar, hayatımızı güzelleştiren, içimizdeki duygulara eşlik eden veya kulağa hoş bir şekilde melodiler getiren, müzik yapımında kullanılan aletlerdir. Enstrüman Tamiri ve Bakımı Yaparak Para Kazanmak Enstrüman, geleneklere, bölgelere, tarzlara göre değişiklik göstermektedir. Bunlar, bölgesel olarak kemençe, tarz olarak gitar veya keman, kültürel olarak da saz gibi aletler olabilir. Tabi ki verilen örneklerden fazla enstrüman bulunup, aslında bunları bir kategoriyle sınırlandırmakta doğru olmayabilir. Çünkü, kemençe genellikle Karadeniz’e has bir enstrümandır fakat Karadeniz dışında ya da Karadenizli olmayan insanlar da bu enstrümanı çalabilir. Bu güzel sanat bununla beraber, enstrüman tamiri ve bakımı yaparak para kazanmak gibi bir sektör oluşturmuştur.
Enstrüman Tamiri ve Bakımı Nasıl Yapılır?
Enstrüman tamiri ve bakımı yaparak para kazanmak, kulağa hoş gelen bir iş gibi dursa bile oldukça zor ve emek isteyen bir iştir. Hatta o kadar zorlu bir iştir ki, enstrüman çalan kişiler sanatçı iseler, enstrüman tamiri ve bakımı yaparak para kazanmak da aslında bir boyutta sanattır. Çünkü, bir enstrüman yapmak çok kolay olmamakla birlikte kırılan ya da darbe almış, bozulan enstrümanı eski haline getirebilmek de oldukça zorlu ve herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Enstrüman yapımı için, yapılacak olan ağaçların önemi çok büyüktür ve bu ağaçların özelliğine göre farklılık göstermektedir.
Enstrüman Tamir ve Bakımının Önemi
Enstrüman tamiri ve bakımı, kopan gitar veya saz tellerinden tutun, kopan enstrüman saplarının tamirine kadar oldukça zorlu ve bilgi isteyen bir meslektir. Enstrüman denilince elbette ahşaplı değil metal ya da elektronik olan enstrüman çeşitleri de bulunmaktadır. Enstrüman tamiri ve bakımı yaparak para kazanmak oldukça zorlu bir meslektir. Herkesin ben bu işi yapayım diye koyulabileceği bir iş olmayıp, bu işi bilen iyi eğitimli kişiler tarafından yapılabilir.